GBBL INTERN

 

 

 

 

 

Zienswijze College op herindelingsadvies GS

Net op de dag dat het Limburgs Dagblad / De Limburger weer een vilein stukje commentaar plaatste, werd de zienswijze van het college op het herindelingsadvies van GS gepresenteerd:

De poging van Gedeputeerde Staten om een gedwongen herindeling tussen Landgraaf en Heerlen te forceren is kansloos. Dat is de kern van de zienswijze, die burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad hebben voorgelegd.

B en W worden in die mening ondersteund door de opvatting van prof. dr. A. Korsten, bij uitstek de bestuursrechtdeskundige op het gebied van herindelingsprocessen. Ook AKD Advocaten concludeert vanuit juridisch-technisch perspectief dat Gedeputeerde Staten fouten hebben gemaakt die het hele proces onrechtmatig maken.

In onderstaande pdf’s vindt u het complete concept van de zienswijze en het persbericht dat vandaag is verspreid.