GBBL INTERN

 

 

 

 

 

Vergelijking met Haren gaat mank

Redacteur Sybrand Vos trekt vreemde conclusie. In Groningen was een provinciale herindeling gepland waarbij men van 23 naar 8 gemeenten zou gaan. College van Haren ging hiermee akkoord. Na de gemeenteraadsverkiezing in 2014 kwam er een nieuwe coalitie en die was tegen fusie.

Verschil met Landgraaf? Gemeenteraad van Landgraaf heeft NOOIT ingestemd met fusie met Heerlen en Provincie Limburg start een ARHI procedure voor slechts twee gemeenten en niet voor (een deel van) provincie Limburg. Wel heeft de vorige coalitie een onderzoek laten doen naar alle mogelijke vormen van onderzoek, mede gesteund door de provincie. Een herindelingsvoorstel van de vorige coalitie werd echter duidelijk verworpen door de gemeenteraad met 15 tegen 10 stemmen. De nieuwe coalitie in Landgraaf is faliekant tegen een opgelegde fusie; in Haren stapte een burgercomité naar de rechter. Desondanks concludeert deze redacteur Sybrand Vos dat Landgraaf in een identieke situatie zit als Haren.

Klik op artikel voor vergrote versie