GBBL INTERN

 

 

 

 

 

Dossier Brunssum

In februari bezocht gedeputeerde Koopmans de Parkstadgemeenten op zoek naar kandidaten voor een herindeling. Ook in Brunssum had hij een gesprek met college. Buiten werd hij al ontvangen door actiecomité.

Brunssum heeft er geen zin in en Koopmans berustte erin. Op 6 juli in de provinciale statenvergadering kwam opeens een konijn uit de hoge hoed. Motie om ook Brunssum te vermelden in het herindelingsvoorstel Heerlen-Landgraaf. CDA deelde mee, alleen een grotere fusie te steunen dan een fusie met slechts die laatste twee gemeenten. De week erna deelde CDA’er Koopmans doodleuk mee aan Brunssum dat men zich geen zorgen moet maken en dat Brunssum niet bij de fusie betrokken wordt.

Maar als gedeputeerde Koopmans zegt, dat je je geen zorgen moet maken, dan is het zaak je juist wel zorgen te maken. En zo dachten de lokale politieke partijen in de gemeenteraad (een kleine meerderheid) ook.  Uiterlijk 15 oktober zal minister Plasterk duidelijkheid geven hoe het traject verder gaat. Het kan ook zijn dat hij de zaak doorverwijst naar zijn opvolger, die een week later zal aantreden. Spannend voor Brunssum (en Landgraaf).