GBBL INTERN

 

 

 

 

 

dossier Brunssum

Het blijven roerige tijden in de gemeente Brunssum. Coalitie en oppositie waren het vaak oneens, met name over een mogelijke herindeling. Dat heeft geleid tot een breuk in de coalitie en de landelijke partijen werden de nieuwe oppositie en de lokale partijen BCD, PAK en BBB Palmen de nieuwe coalitie en die zijn tegen fusie. Met de keuze voor Jo Palmen als wethouder liepen de emoties hoog op. Gouverneur Bovens riep alle fractievoorzitters op om in Maastricht overleg te voeren. De coalitie bleef echter achter wethouder Palmen staan. Dit heeft dan weer geleid tot het vertrek van burgemeester Luc Wijnants op eigen verzoek. Hij gaat opgevolgd worden door Gerd Leers oud-burgemeester Maastricht en oud-minister.

  Jo Palmen

De media hebben dagelijks bericht over dit dossier en daardoor is de herindeling Heerlen-Landgraaf in rustiger mediawater gekomen. Tot vrijdag 8 december met de bekendmaking door minister Ollongren van Binnenlandse Zaken dat de herindeling niet doorgaat. Zie komende berichten.