GBBL INTERN

 

 

 

 

 

Andy Dritty gaat de raad verlaten

Na de verkiezingen in maart 2018 keert Andy Dritty niet terug in de bankjes van de gemeenteraad van Landgraaf. De krant licht zijn vertrek toe.

Dritty zegt politiek vaarwel

Fractievoorzitter Andy Dritty van de GBBL in Landgraaf stapt uit de politiek. De voorman van de grootste partij in de gemeenteraad was ruim vijftien jaar actief.

DOOR MARCEL DE VEEN

LANDGRAAF

Scheidend fractievoorzitter Andy Dritty (35) is namens GBBL een van de voorvechters van een zelfstandig Landgraaf. Hij beleefde afgelopen vrijdag een triomf toen Den Haag een streep zette door de herindeling met Heerlen. De leider van GBBL, met elf zetels in de gemeenteraad, nam echter al eerder dit jaar het besluit om na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 niet terug te keren in de politiek. „Ik heb een drukke baan in Duitsland die veel energie opslurpt. Bovendien is mijn partner in verwachting van ons tweede kind. In overleg met het thuisfront is het besluit genomen dat het mooi is geweest.”

Dritty werkt voor de Euregio Rijn-Maas-Noord in Mönchengladbach. Die organisatie wil de samenwerking tussen Nederlandse burgers, overheden, bedrijven en kennisinstellingen stimuleren. Hij combineert die functie sinds 2014 met het fractievoorzitterschap van GBBL. Eerder was hij van 2006 tot 2014 wethouder financiën, economie en toerisme. Hij was bovendien actief in de stadsregio Parkstad en was daar verantwoordelijk voor het omvormen van de woningmarkt.

Dritty zal bij de gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer zijn van GBBL Schaesberg. Die lijst wordt aangevoerd door raadslid Alex Schiffelers. Huidig wethouder Freed Janssen is lijsttrekker voor GBBL Nieuwenhagen, terwijl raadslid Patrick Mevissen nummer een staat bij de GBBL in Ubach over Worms.

Volgens GBBL-voorzitter René Hensgens is het geen punt van discussie dat zijn partij in de drie kernen met een aparte lijst meedoet. Andere partijen hebben daar kritiek op, omdat dit politiek niet zuiver zou zijn. De voorzitter bestrijdt dat. „Er is geen sprake van dat we profiteren van een lijstverbinding.”

Hensgens zegt dat zijn partij in maart gaat voor een krachtige gemeente Landgraaf, die de samenwerking in de regio niet schuwt.