GBBL INTERN

 

 

 

 

 

GBBL mag verder met drie kieslijsten

Op 14 december behandelde de Raad van State een klacht van Eric Vincken, een inwoner van Landgraaf. De RvS was snel kaar met de zitting: het beroep werd ongegrond verklaard.

De heer Vincken had niet alleen gemeld dat GBBL nooit met drie lijsten had mogen medoen, maar tevens geeist dat de drie lijsten van GBBL niet meer mee mochten doen aan de verkiezingen van 2018. De raadsleden van de Raad van State gingen niet mee in deze eis en verklaarden dat het GBBL toegestaan is met drie verschillende lijsten deel te nemen, maar ook dat het volstrekt legaal is, omdat elke lijst is voorgedragen door een aparte partij. Namens deze partijen waren Christian Wilbach (Ubach over Worms), Freed Janssen (Nieuwenhagen) en René Hensgens (Schaesberg) aanwezig bij deze spoedzitting.

Waarom de heer Vincken pas op vrijdag 9 februari dit beroep tegen het stembureau Landgraaf indiende, terwijl het al 20 jaar gebruikelijk is dat er drie lijsten meedoen, blijft een raadsel. Zoals gezegd de spoedzitting diende op aswoensdag 14 februari en de gemeente had een sterk verweerschrift opgesteld, dat objectief de zaak heeft uitgelegd. Onze drie partijleden konden met een goed gevoel huiswaarts keren. Zie foto’s.