GBBL INTERN

 

 

 

 

 

Uitspraak Raad van State

   

Wat bezielde meneer Vincken om op vrijdagnamiddag 9 februari beroep aan te tekenen tegen het besluit van het stembureau om GBBL met drie lijsten toe te laten tot de verkiezingen?

Op (as)woensdag 14 februari kwam de Raad van State bijeen in een spoedzitting om het beroep te bespreken. Deze meneer heeft een dure procedure opgestart om duidelijkheid te krijgen, zegt hij. Hij heeft zich nooit bij GBBL gemeld om uitleg, want dan had hij waarschijnlijk afgezien van zijn beroepsschrift. Kwalijk is ook, dat hij zijn werkgever bij dit verhaal betrekt en zegt ook in de gemeente Landgraaf te hechten aan democratische beginselen. En dan verzoekt hij de RvS of ze drie partijen die samen ruim 44% van de stemmen haalden in 2014 uit te sluiten van gemeenteraadsverkiezingen 2018. Nou, dan ben je lekker democratisch bezig. Uiteraard kreeg zijn verzoek geen gehoor bij de RvS en werd het beroep ongegrond verklaard. Hieronder de uitspraak van de raad.

201801247UitspraakVincken