GBBL INTERN

 

 

 

 

 

Nieuwe raad geïnstalleerd

Op donderdag 29 maart werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, waaronder 10 nieuwe leden. Nieuw in de raad komen de jeugdige Stijn Kropman (CDA), Rob Münstermann (ouderenpartij OPL), oud-gediende Wiel Heinrichs (Lijst Heinrichs), Wendy Pihler (SP) en huidig wethouder Marlies Dreissen (CDA).

Namens GBBL komen de huidige wethouders Freed Janssen en Christian Wilbach, de jeugdige Delano Lankhorst, Pascalle Willemsen en Loek Moling in de raad.

Er werd al eerder op dinsdag afscheid genomen van de GBBL’ers Andy Dritty en Leo Extra, die beiden hadden aangegeven een raadszetel niet meer te willen accepteren. Ook Harry Erkens en Ellen Snippe waren niet meer beschikbaar, hoewel zij zich beiden rechtstreeks plaatsten voor de raad.

 

De GBBL fractie vormt met 13 zetels de absolute meerderheid in de raad van 25 raadsleden. De voorkeur gaat echter uit naar coalitievorming met een of meerdere partijen.