GBBL INTERN

 

 

 

 

 

Activiteiten GBBL wethouders

Onze wethouders Janssen, Schiffelers en Wilbach nemen graag deel aan activiteiten buiten het raadhuis. 

Niet te snel! Ook met 30 kom je er wel! Sinds woensdag pronken aan de Kakertsweg vier prachtige, nieuwe banners. Ze zijn bevestigd aan de lichtmasten en wijzen de weggebruikers erop dat ze zich in een 30km bevinden. Het is de eerste keer dat we als gemeente dit middel inzetten. In overleg met de bewoners is de weg vorig jaar helemaal opnieuw ingericht en aangeduid als 30km-zone.
Wethouder Freed Janssen, verantwoordelijk voor Mobiliteit, licht toe: ‘Ondanks alle aanpassingen wordt hier nog steeds harder dan 30 km/uur gereden. Uiteraard is het begrijpelijk dat er een gewenningsperiode nodig is. De Kakertsweg was immers altijd een doorgaande weg met een snelheidslimiet van 50km/uur. Wij vinden het dan ook erg belangrijk om weggebruikers nog eens extra op de 30km zone te wijzen. Vandaar de nieuwe banners. Ik spreek de hoop uit dat ze een goede bijdrage gaan leveren aan de naleving van de snelheidslimiet in de Kakertsweg.’

In het kader van de Week van de Alfabetisering was dinsdag en woensdag een voorleesmarathon in het Burgerhoes. Een initiatief van Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken. Wethouders Christian Wilbach, Alex Schiffelers én diverse ambtenaren van de gemeente lazen voor aan jong en oud.

Dit weekend 1/2 sep vond de 35ste editie van Bunkerpop plaats. Een mooi en druk bezocht evenement. Ook dit is Landgraaf. Wethouders Alex Schiffelers (kunst en cultuur) en Freed Janssen (evenementen) waren erbij.