GBBL INTERN

 

 

 

 

 

Activiteiten wethouder Schiffelers

Hieronder een selectie van activiteiten buitenshuis waar onze GBBL wethouder Schiffelers bij betrokken was

Wethouder Alex Schiffelers nam afgelopen maandag 1/10 deel aan de inloopbijeenkomst voor mantelzorgers in het Burgerhoes. Het thema van de bijeenkomst was ‘in gesprek met uw gemeente’. De aanwezigen konden van gedachten wisselen over het beleid dat wij als gemeente voeren.

 

Op 1 oktober werd in de aanwezigheid van wethouder Alex Schiffelers BSO Wereldwijs officieel geopend. Samen met de kinderen, ouders en andere gasten was het een geslaagd feestje!

De BSO onderscheidt zich van andere BSO’s door haar unieke karakter. Ingericht met duurzame materialen die een tweede leven krijgen, en die weer geheel tot hun recht komen in deze BSO. Volledig in het verlengde van de visie van Kinderopvang Humanitas en het project ‘De Gezonde Basisschool van de Toekomst’ wordt er veel aandacht besteed aan beweging, gezonde voeding en gezond gedrag.

De kracht ligt ook in de samenwerking met de partners van de brede school; OBS Wereldwijs en Peuterspeelzaal Wereldwijs. De BSO vindt het verder belangrijk dat de kinderen andere inwoners in de wijk ontmoeten, zo worden Op de Bies en De Dormig ook regelmatig bezocht.

 

Namens het college bracht wethouder Alex Schiffelers op  zondag 30 september een bezoek aan mevrouw Höller om haar te feliciteren met haar verjaardag. Zij vierde haar 107e verjaardag! Ze is daarmee de oudste inwoonster van Landgraaf én Limburg. Deze gebeurtenis ontging ook de provincie Limburg niet. Van gouverneur Theo Bovens ontving mevrouw Höller een boeket bloemen met een handgeschreven felicitatie.
Het feest werd bij haar zoon John Höller thuis gevierd samen met vrienden en bekenden. Zelf woont mevrouw Höller in wijkzorgcentrum Dokter Calshof. Wij wensen haar van harte proficiat met het bereiken van deze zeer bijzondere, respectabele leeftijd!

Tijdens Open Monumentendag waren wethouder Ramon Lucassen (Monumenten en Archeologie) en wethouder Alex Schiffelers (Kunst en Cultuur) afgelopen zaterdag op bezoek bij de Heemkundevereniging Landgraaf. Traditioneel presenteert de Heemkundevereniging tijdens deze dag een nieuw boek. Dit keer een boek gewijd aan ‘Carnaval in Landgraaf’. Een mooi naslagwerk! Heemkundevereniging Landgraaf bedankt!

Op maandag 20 augustus vierde het uit Rotterdam afkomstige echtpaar Bracht hun 60-jarig huwelijk op kasteel Stijthagen. Voor mevrouw Bracht is dit een zeer bijzondere locatie waar zij mooie herinneringen aan heeft. Als jongere zus van kunstenaar Aad de Haas, die van 1952 tot 1972 in het kasteel heeft gewoond, heeft zij er menig uur doorgebracht. Een deel van de kunstwerken van Aad de Haas zijn nog steeds te bewonderen in het Burgerhoes van Landgraaf. Geïnteresseerden zijn altijd welkom.