De 54-jarige CDA’er is woensdagavond voorgedragen tijdens een raadsvergadering.

Waarnemer
Vlecken is nu nog burgemeester van Landgraaf. Daar draagt hij de ambtsketen al sinds 2010. Hij volgt Ina Leppink-Schuitema op. Zij is op dit moment waarnemend burgemeester van Weert. Zij vervult sinds 16 mei 2020 de functie nadat Jos Heijmans opstapte.

Lees ook: 23 sollicitanten naar ambtsketen Weert

Opspraak
Heijmans kwam in opspraak toen duidelijk werd dat hij geld dat de gemeente kreeg in ruil voor het opvangen van asielzoekers, op eigen houtje verdeelde. Hij bevoordeelde onder meer een stichting waarvan hij zelf de voorzitter was.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarna wordt Vlecken geïnstalleerd als burgemeester.