GBBL INTERN

 

 

 

 

 

imageedit_55_8324403647

Freed Janssen

Wethouder

Toekomst Landgraaf en regio

Accomodaties

Mobiliteit

Duurzaamheid en nieuwe energie

Afval RD4

Sport

Evenementen

Na het behalen van mijn Havodiploma in 1977 ben ik gaan werken als winkelbediende in de EDAH op de markt (Sunplein) te Nieuwenhagen. Eigenlijk gedacht als vakantiebaantje heeft dit dienstverband uiteindelijk tot 1979 geduurd. Vervolgens ben ik als procesoperator in 3-ploegendienst aan de slag gegaan bij de Ornatex te Kerkrade. In december 1980 heb ik de overstap gemaakt naar de Belastingdienst.

Gedurende de periode 2006-2014 heb ik mij met veel enthousiasme en energie gericht op het wethouderschap. Als wethouder was ik verantwoordelijk voor de portefeuille financiën, ruimtelijke ontwikkelingen, grondzaken, economische zaken en toerisme. Tevens was ik ook de vertegenwoordiger voor Landgraaf in het dagelijks bestuur van de stadsregio Parkstad Limburg, waar ik in samenwerking met anderen als portefeuillehouder ruimte & wonen betekenisvolle stappen  heb kunnen zetten om de regionale woningmarkt op orde te brengen.

Mijn politieke loopbaan ben ik begonnen in 2002. Na lang aandringen heb ik uiteindelijk in dat jaar aan de gemeenteraadsverkiezingen deelgenomen en kreeg ik een prominente plek op de lijst Leefbaar Nieuwenhagen, één van de pijlers van de GBBL. Vanwege het feit dat onze lijsttrekker Rob Silvertand wethouder werd kwam voor mij de functie van raadslid vrij. Vier jaar lang heb ik met heel veel plezier het raadswerk verricht. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 en die van 2010 was ik lijsttrekker van Leefbaar Nieuwenhagen.

Algemeen:

Ik ben geboren op 26 december 1959 te Heerlen. Ik ben gehuwd met Marita en samen hebben we één zoon, Ralf, één dochter, Denise en één kleindochter, Lot.

Lidmaatschappen:

  • Lid van GV Olympia Landgraaf;
  • Lid van de Vrienden van Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide;
  • Lid van de Vrienden van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen;
  • Lid van de Kiekes Vrung;
  • Collectant voor het Koningin Wilhelminafonds;
  • Lid van de vrienden van CV De UNSkes.
  • Lid van C.V. Ieëre Road De Sjweëgelsöppers