GBBL INTERN

 

 

 

 

 

imageedit_12_9549060091

Ton Embregts

Fractievoorzitter & raadslid

Openbare orde en veiligheid

Juridische zaken

Toezicht en handhaving

Afval RD4

Emancipatie

Ruimtelijke ordening

Grondzaken

RUD

Water

Mobiliteit

Ik ben geboren en getogen in de voormalige gemeente Ubach over Worms op 14 juni 1959, in Abdissenbosch om precies te zijn op het adres Kapittelstraat 5. Ik kom uit een gezin van 5 broers en 7 zussen, en ik ben zelf de negende op rij. In 1965 stierf mijn moeder plotseling zodat mijn vader er alleen voor stond. Onze jongste zusje was op dat moment 9 maanden oud. 12 jaar later stierf mijn vader. Als broers en zussen stonden wij er toen alleen voor maar dat heeft er wel toe geleidt dat wij tot nu toe een innige band hebben met elkaar. Leren delen en rekening houden met elkaar is mij dus van jongs af aan al met de paplepel ingegoten en heeft mij gevormd tot datgene wat ik nu ben.

 

In 1994 werd ik lid van het toenmalige Abdissenbosch 2000, later omgedoopt naar LA 2000,  de lokale partij van Wil van Oosteroom. Deze politieke partij ontstond pas nadat zij als bewonerscollectief annex protestgroepering,  geen gehoor kreeg bij de toenmalige politieke partijen. Leefbaarheid van de wijk was indertijd het grootste probleem en nu speelt dit probleem nog steeds in heel de gemeente Landgraaf.  Om meer slagkracht te krijgen ten aanzien van de landelijke partijen in de gemeenteraad van Landgraaf, werd besloten om in 2002 over te stappen naar de GBBL, net zoals andere lokale politieke partijen. Ik koos indertijd voor een lokale partij omdat deze geen rekening hoeft te houden met landelijke partijpolitieke standpunten.

 

In 2002 werd ik, namens de GBBL gekozen tot raadslid. Mijn politieke interesses liggen op het gebied van leefbaarheid in de wijken, grondgebiedzaken en openbare orde en veiligheid. De laatste onderwerpen hebben natuurlijk alles te maken met mijn andere werkzaamheden. Ik ben namelijk sinds 1987 werkzaam bij de politie organisatie, om precies te zijn, ik heb tot 4 jaar terug altijd “ op de straat “ gewerkt tot het moment dat ik door mijn collega’s werd gekozen om hun belangen te behartigen als medezeggenschapper in de ondernemingsraad van Limburg. De enige executieve taak die ik nog heb is die van ME ‘er, ondanks het feit dat ik volledig vrijgesteld ben van dienst. Ook vertegenwoordig ik de eenheid Limburg in de landelijke ondernemingsraad, de zogeheten Centrale Ondernemingsraad, kortweg de COR. Dit betekent dat ik op landelijk niveau, meestal in Almere en Den Haag, overleg voer met de hoogste politiebaas.

 

Mijn streven is echter om de laatste jaren van mijn politieloopbaan te eindigen als politieman op straat in de vol continue dienst, dus nachtdiensten, werken tijdens feestdagen en noem maar op. Ik woon op dit moment aan de Reeweg in Abdissenbosch, ben al 38 jaar samen met Zelie, waarvan 28 jaar getrouwd en samen hebben we drie, nog studerende, inwonende kinderen, Lara, Juliëtte en Vincent, respectievelijk 25, 23 en 21 jaar oud.

 

Wilt U meer van mij weten, of wilt U met mij bepaalde politieke kwesties bespreken, dan staat mijn deur altijd voor U open.